Nehnuteľnosť ako prekvapenie?!

19.02.2019
...alebo na AKÚ adresu posiela kataster poštu a AKO a PREČO to zmeniť? 

 
- Kupujete nehnuteľnosť no na adrese trvalého bydliska už nebývate? 
- Alebo ste kúpili nehnuteľnosť, ktorou chcete očariť svoju rodinu a tým vytvoriť úžasné prekvapenie a boli by ste neradi, keby sa vaši blízki o tejto novine dozvedeli skôr ako majú? 
- Prípadne nechcete, aby vám kataster poslal poštu na adresu trvalého pobytu? (rozvody, rozchody či komplikácie v rodine) 
Zo skúsenosti a dlhoročnej praxe realitného makléra viem, že každá kúpa nehnuteľnosti je niečím iná a špecifická. Klientom poskytujeme riešenia podľa ich životných situácií a potrieb. DO DOMČEKA sa zaraďuje medzi tie spoločnosti, ktoré riešia aj detaily, ktoré pomáhajú klientom ľahšie prejsť procesom kúpy a predaja...

Nedávno som sa stretol s prípadom klientov - kupujúci, ktorí chceli pre svojich rodičov vytvoriť prekvapenie. Prekvapenie spočívalo v tom, že si kúpili nehnuteľnosť a chceli ich tam zaviesť a povedať im to až na mieste. Mali obavu z toho, kde a ako im kataster zašle informáciu o zmene vlastníka. V rámci podania návrhu na vklad vlastníckeho práva vám kataster zasiela oznámenie o vydaní rozhodnutia o návrhu na vklad automaticky podľa kúpnej zmluvy na adresu trvalého pobytu, ktorá je uvedená v zmluve.

Keďže realitná spoločnosť DO DOMČEKA sa zaoberá obchodmi, ktorých sa týka kúpa a predaj nehnuteľností, aj v tomto prípade sme zistili možnosti, ako takúto situáciu vyriešiť, aby klienti dostali požadovanú informáciu. Teda aby nedostali poštu tam, kde si ju nemôžu a nechcú vyzdvihnúť. 

Dnes máme pre našich klientov všetky potrebné tlačivá, ktoré riešia takéto situácie. Napríklad ako už hore spomínanú problematiku so zaslaním návrhu na vykonanie zmeny adresy na liste vlastníctva, prípadne návrh na vykonanie záznamu zmeny na liste vlastníctva. Takisto aj dokument, kde poskytujete katastru súhlas so zaslaním oznámenia o vydaní rozhodnutia o návrhu na vklad formou SMS alebo elektronickou poštou.

Práve týmto dokumentom sa vyhnete obavám, že nové informácie o vašom budúcom bývaní z nejakého dôvodu neobdržíte alebo že bude informovaný niekto kto sa to dozvedieť nemá...:)

A teda, vieme vám zabezpečiť, aby ste si mohli:
- vyzdvihnúť rozhodnutie o návrhu na vklad (zmena vlastníka) aj osobne na katastri, po oznámení správy formou SMS.

- prípadne vám toto rozhodnutie kataster pošle v elektronickej forme na e-mail, ktorý ste zadali priamo v dokumente.

 
V prípade, že máte záujem kúpiť, alebo predať nehnuteľnosť, tak som vám ja a náš tím DO DOMČEKA plne k dispozícii...
 

Ďalej sa dozviete...

Buďte medzi prvými

Spoznajte nové nehnuteľnosti hneď ako budú dostupné. Zašleme ich na váš mail a vy nezmeškáte tú vašu!

Viac informácií