Čo očakávate od kvalitnej realitnej kancelárie?

02.02.2018
Čo očakávate od sprostredkovania predaja cez realitnú kanceláriu? Toto je jedna z otázok, ktorú som si položil, keď som chcel predať svoju chatu. Tých otázok bolo viac.

Pomôžem Vám zorientovať sa a možno sa tak vyhnete zdĺhavému prieskumu, aký som sám robil, než som dospel k záveru, že je lepšie predávať a nakupovať cez realitnú kanceláriu. Samozrejme je veľmi dôležité vybrať si správne.

Spýtal som sa sám seba zásadnú otázku. Čo očakávam od kvalitnej realitnej kancelárie?

Právny servis

Preto som sa spýtal realitnej kancelárie, či má k dispozícii právnika? Pretože kvalitná realitná spoločnosť určite spolupracuje s právnikom, ktorý komunikuje ako s predávajúcim, tak aj s budúcim kupujúcim. Práve takýmto spôsobom sa môžete vyhnúť nepríjemnostiam pri zmluvách. Alebo inak povedané, urýchlite tak realizáciu predaja nehnuteľnosti. 

Informovanosť zo strany kancelárie

Spýtajte sa o čom všetkom Vás bude realitná kancelária informovať. U niektorých realitných kancelárií sa stalo, že predali byty s ťarchami. Alebo predali pozemky, na ktoré sa nedalo vybaviť stavebné povolenie. Presne preto som si vyberal realitnú kanceláriu, ktorej makléri sa vzdelávajú. Odporúčam spolupracovať s takou spoločnosťou, ktorá Vám o nehnuteľnosti poskytne komplexné informácie.

Financovanie

Spýtajte sa realitnej spoločnosti, ako vám môže byť nápomocná s financovaním. Možno optimalizovaním Vašich financií alebo je nápomocná pri vybavovaní financií pre budúceho kupujúceho. Možno si poviete. Dobre, právny servis a realitná kancelária, to ide dokopy. A prečo ešte aj finančný sprostredkovateľ? Z vlastnej skúsenosti som zistil, že vysvetlenie je veľmi jednoduché. Vďaka tomu, keď má kvalitná „realitka“ svojho finančného sprostredkovateľa, tak sa môže nehnuteľnosť predať rýchlejšie. Pretože budúci kupujúci má možnosť optimálne spolupracovať s realitnou kanceláriou, právnou službou a finančným sprostredkovaním v jednom „all inclusive“ balíku, a teda sa urýchli proces vybavovania predaja alebo kúpy.

Prezentácia a marketing

Dobrá otázka je, ako bude realitná kancelária inzerovať a propagovať Vašu nehnuteľnosť. Naozaj špičková kancelária na vysokej úrovni profesionality pracuje s inzerátom v prospech vás, svojho klienta. Znamená to aj, že Váš inzerát sa objaví na všetkých veľkých a dôležitých realitných inzertných portáloch. Toto je celkom dôležitý bod. Vďaka kvalitne spracovanému inzerátu a čo najpresnejšiemu popisu sa vyhnete otázkam zo strany kupujúcich, ktoré by inak mohli byť zodpovedané vhodne spracovaným popisom k nehnuteľnosti. 

Aby som to zhrnul. Kvalitná realitná kancelária vám poskytne komplexný servis aj s finančným sprostredkovaním, podporu v právnych úkonoch a plnú informovanosť, čo a v akom čase sa bude diať. Vy sa tak môžete pohodlne venovať svojim činnostiam.
 
 

Martin Almáši 

fotograf

Ďalej sa dozviete...

Buďte medzi prvými

Spoznajte nové nehnuteľnosti hneď ako budú dostupné. Zašleme ich na váš mail a vy nezmeškáte tú vašu!

Viac informácií