Bývanie v Sásovej? Aké sú jeho výhody a negatíva?

25.04.2023
Aké výhody prináša bývanie na najväčšom sídlisku Banskej Bystrice na strednom Slovensku? Na prvý pohľad sa Vám môže zdať nudná, no Sásová v skutočnosti so sebou prináša nielen veľa zelene, okolitej prírody, ale aj občianskej vybavenosti.
 
Prezradíme Vám pár ďalších dôvodov, prečo sa pre túto mestskú časť rozhodnúť.

Sásová je najväčšie a najrozmanitejšie sídlisko v Banskej Bystrici, čo je dobré, ak chcete mať takmer všetko po ruke bez nutnosti navštíviť centrum. 
 
 
Ak hľadáte veľmi pokojné, tiché a príjemné prostredie, Rudlová (časť Sásovej s rodinnými domami) je jednoznačne vaša šálka kávy, ktorú si hneď zamilujete.
 
V severnej časti Nová Sásová sú na bývanie k dispozícii prevažne byty, ale o to viac občianskej vybavenosti.
 
O Vaše zdravie sa postarajú lekári rôznych zameraní od pediatrov až po stomatológov. Tiež Vás poteší, že na nedeľný obed môžete pozvať rodinu do niekoľkých reštaurácií alebo si posedíte s priateľmi v príjemných kaviarňach.
Ak si potrpíte na čerstvé potraviny, nechýbajú tu pekárne s vynikajúcim pečivom, mäsové výrobky, zákusky či včelie produkty od nadaných študentov. Navštíviť môžete aj pravidelné farmárske trhy.
 
 
Ak túžite po netradičnej zábave nachádza sa tu aj strelnica, kde si môžete vyskúšať streľbu s odborníkom. Samozrejmosťou sú MHD, lekárne, potraviny, väčšie obchodné reťazce, lesný park, mnohopočetné detské ihriská, futbalové ihrisko a mnoho iného.
Nadšenci športu si tu prídu na svoje pri množstve tréningov bojových umení ako Thai Box, Box, Karate, Jiu Jitsu, ale aj špeciálne skupinové a individuálne tréningy. Poskytujú mužské, ženské aj detské tréningy na amatérskej, ale aj profesionálnej úrovni.
 
Cez slnečné dni môžete využiť aj turistiku v krásnej prírode, ktorú máte hneď za rohom. Sásovská dolina nie je bohatá len na prírodu, ale aj možnosti usporiadania rôznych akcií ako opekačky alebo varenie gulášu.
 
 
Naopak počas zimných období s chuťou lyžovať alebo relaxovať, nemusíte chodiť ďaleko. Približne 6 km sa nachádza lyžiarske stredisko a hotel Šachtička.
 
Sídlisko Sásová stále napreduje a môžete očakávať aj nové projekty. 
 
 
Vzhľadom na množstvo pozitív tejto mestskej časti je potrebné spomenúť aj pár mínusov, ktoré sú stále v procese riešenia. To, že je problém s parkovaním obzvlášť v niektorých častiach je už dávno verejne známe.
Avšak, mesto sa stále snaží budovať nové parkovacie miesta, aby ste sa s radosťou a istotou vracali domov.
 
Sídlisko Sásová je plná možností a veríme, že Vám tento krátky opis pomohol a nájdete si svoj vysnívaný domov a s jedinečným prostredím.
 
 

Ďalej sa dozviete...

Buďte medzi prvými

Spoznajte nové nehnuteľnosti hneď ako budú dostupné. Zašleme ich na váš mail a vy nezmeškáte tú vašu!

Viac informácií