Vybrali ste si pekný zrekonštruovaný byt? To, že je pekný nie je všetko...

29.03.2019
Na čo sa treba počas obhliadky vášho budúceho bývania zamerať? Čo si treba všímať, a na ktoré veci sa pýtať? 

Väčšina zrekonštruovaných nehnuteľností je na prvý pohľad príjemná. Napriek tomu, že nehnuteľnosť vyzerá dokonale, môže sa v nej vyskytnúť viacero skrytých vád, na ktoré si treba dať pozor. A preto je dôležité zistiť viacero informácií o nehnuteľnosti a jej rekonštrukcii: 

Otázka sietí: Bola vykonaná zmena elektroinštalácie? A má majiteľ revíznu správu? V akom stave je vodoinštalácia a plynové rozvody? 

Otázka použitých materiálov: Aké materiály boli pri rekonštrukcii použité a aký technologický postup bol zvolený? 

Kto sa na rekonštrukcii podieľal? Veľmi dôležité je zistiť, kto sa na rekonštrukcii podieľal. V prípade, že ju vykonala stavebná firma, práce majú záručnú lehotu. V dnešnej dobe už nie je problém zistiť si informácie o spoločnosti z recenzií na internete. 

 Pokiaľ si rekonštrukciu robil majiteľ sám je potrebné zisťovať viac technických informácií. Aké boli použité materiály a či boli správne technologicky použité. Táto cesta je však zložitejšia, pretože nie vždy posledný vlastník nehnuteľnosti aj realizoval rekonštrukciu. 

Kto mi povie, aká je kvalita rekonštrukcie? Človek, ktorý kupuje nehnuteľnosť, by mal mať aspoň základné stavebné či technické znalosti. Pokiaľ ich sami neovládate, dobrou pomocou môže byť aj váš známy, ktorý takýmito znalosťami disponuje. V každom prípade, je pri kúpe vždy istejšie, ak sa obrátite so svojimi otázkami na realitného makléra, ktorý predaj nehnuteľnosti sprostredkováva. 

Ďalej sa dozviete...

Buďte medzi prvými

Spoznajte nové nehnuteľnosti hneď ako budú dostupné. Zašleme ich na váš mail a vy nezmeškáte tú vašu!

Viac informácií